21 de febrer: Dia Internacional de la Llengua Materna


Cacera del Tresor
 

 

INTRODUCCIÓ

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO del 1999 amb l’objectiu de fomentar la reflexió i la mobilització al voltant de la diversitat lingüística i el multilingüisme. Es va fixar el 21 de febrer com a data escollida en memòria dels incidents que van tenir lloc a Bangladesh al 1952, quan la policia i l'exèrcit de l'estat pakistanès, que ocupava llavors aquest país, van obrir foc sobre la multitud dels parlants de Bengalí que es manifestaven a favor dels seus drets lingüístics.

Per realitzar aquesta activitat obriu un document word on donareu resposta a totes les preguntes d’aquesta cacera. Podeu cercar la informació a través dels vincles que s'incorporen.

PREGUNTES

1. Quantes llengües es parlen en el món actualment? Quantes d’elles estan en perill d’extinció?

2. Explica el concepte de llengua materna i digues quina és la teva.

3. Quines llengües parles? En quina posició segons el ranking de llengües més parlades estan?

4. De les llengües en perill d’extinció descrites en la web de l’Unesco, busca les llengües que siguin parlades per menys de 200 persones. Quantes d’aquestes estan protegides o reconegudes pels governs dels seus estats?

LA GRAN PREGUNTA

A partir de la informació que has llegit fes una reflexió d’aproximadament 400 paraules al voltant de la següent frase:

“El que garanteix l’èxit d’una llengua és l’entusiasme dels joves per aprendre-la i utilitzar-la”. David Crystal, lingüista

AVALUACIÓ

Es valorarà el treball col·laboratiu en l'elaboració de les respostes, la capacitat d'extreure informacions encertades, la capacitat de reflexió i de sentit crític.


Links:

 


This page was created by Marta Fonseca using Web Poster Wizard.