EL LABERINT DELS MITES


Un laberint ple de relats inoblidables que us farà viatjar pels segles
 

 

Links:


Ara entrareu en un laberint, un laberint habitat per monstres com el Minotaure, però també per déus poderosos i per herois extraordinaris. És un laberint l'origen del qual es perd en la nit dels temps, quan els homes contemplaven meravellats la nit estrellada i componien figures d'éssers fabulosos amb els estels. És un laberint que arriba als nostres dies alimentant la imaginació de la humanitat, ara i sempre, un laberint ple de relats, de poesia, de tragèdia i comèdia, de temples, d'escultures i pintures realitzades al llarg dels segles, i fins i tot de pel•lícules, dibuixos animats i còmics... Un laberint fet de la matèria dels nostres somnis.

MITOLOGIA

1. Molts personatges de la mitologia grega sovint han inspirat i encara inspiren obres d'art o literàries, i donen nom a planetes i constel•lacions. Però, què són en el seu origen els mites grecs? Endinsa’t en aquest laberint i hi trobaràs la resposta.
2. Dotze és el nombre canònic dels principals déus grecs i romans, els anomenats déus olímpics perquè quasi tots ells vivien a l'Olimp. Digues el nom llatí dels següents déus i deesses grecs i què representaven: Zeus, Hades, Posidó, Afrodita, Ares, Atena, Apol•lo, Hermes i Eros.
3. Amb qui es va casar Zeus?
4. A la Grècia clàssica els exercicis físics eren una part fonamental de l'educació dels nois. A partir dels dotze anys, en les famílies benestants , el noi era confiat a un preparador que l'instruïa en el gimnàs o la palestra -un espai cobert de sorra a l'aire lliure quadrat i voltat de vestidors, banys i altres sales. Els qui practicaven esport anaven despullats -el mot 'gimnàstica' vol dir 'nu' en grec- i, abans de començar, s'untaven amb oli i es cobrien el cos amb sorra o pols per protegir-lo de la intempèrie. Quins eren les diferents modalitats esportives que se celebraven a Olímpia?
5. Dóna un passeig pels Mites fins trobar monstres i éssers prodigiosos. Un cop els hagis trobat, anota’n el nom de tres i fes-ne una breu explicació.

CONSTEL•LACIONS

6. La millor manera de reconèixer les constel•lacions és a partir dels contes i llegendes que els pobles de Grècia i Mesopotàmia ens van deixar. En una nit sense núvols, és ideal sortir a fora, estirar-se al terra i començar a explicar les aventures d'aquells herois de l'antiguitat, a la vegada que anem dibuixant amb la imaginació les diferents figures sobre el cel. Imagina’t que ets a les fosques, ben lluny de la llum de la ciutat, i llegeix la llegenda de les dues ósses. Explica-la breument i dibuixa la figura del carro en l’Óssa Major.
7. Quantes constel•lacions hi ha?
8. Què podem veure amb uns simples prismàtics?
9. Dins l’apartat Catàlegs, ves a Galàxies i busca el nom d’una galàxia espiral, una galàxia irregular, una espiral barrada i una d’el•líptica.
10. Busca en l’apartat El cel d’avui quan surt i es pon el sol durant el mes de febrer i de juliol.

ASTROLOGIA

11. El sol era considerat un planeta en la concepció astrològica clàssica. El seu símbol era un cercle amb un punt central. Què representa en l’astrologia?
12. Quin planeta astrològic influeix en l’ambició, l’educació i la necessitat de llibertat?
13. Quin planeta astrològic aporta melancolia a la personalitat?
14. Com són les persones influïdes pel planeta Júpiter?

HORÒSCOP XINÈS

15. En l’astrologia xinesa, se li dóna més importància a l’any del naixement. Quins són els diversos signes xinesos que s’assignen a cada any?
16. Quin significat tenen el Drac i la Rata en l’astrologia xinesa? Com és la personalitat d’aquests signes?
17. Busca quin animal del zodíac xinès tens en funció de la teva data de naixement i esbrina l’animal que correspon a les següents dates: 25 de juliol de 2007, 13 de febrer de 1951 i 27 de novembre de 1946.

ESOTERISME

18. Què és l’esoterisme?
19. Existeixen nombroses expressions espirituals que poden ser classificades dins l’esoterisme pels seus trets característics. S’identifiquen dos grans corrents culturals de las quals derivarien totes les mitologies i religions, arts, ciències i filosofies de la història. Quines són i qui les va originar?
20. Quins són els corrents esotèrics orientals? I els occidentals?

 


This page was created by Meritxell Melgar Ponte using Web Poster Wizard.