Caçant "ELS FRUITS SABOROSOS"
  Cacera del tresor

 


 

Links:


Autor: Carles Vega Castellví
Àrea: Llengua catalana i literatura
Nivell: 2n. Batxiller


INTRODUCCIÓ

Els fruits saborosos, a part de ser el llibre més significatiu de Josep Carner, és considerat, sobretot, el més emblemàtic del Noucentisme. En part, potser, perquè l'obra es publica l'any que hom considera com a fundacional d'aquest moviment cultural tan important per Catalunya.


PREGUNTES

1. Quins són els moments més importants de la biografia de Josep Carner?
2. A quin moviment literari pertany? Explica’n els trets més importants.
3. Escriviu el nom de, com a mínim, tres autors més d’aquella època i citeu el títol d’alguna de les obres més importants que van escriure.
4. Quins gèneres literaris va conrear Josep Carner? Escriviu els títols de les seues obres, classificades per gèneres, posant al costat l’any de publicació.
5. De què parla el poeta a Els fruits saborosos?
6. Quina és l’estructura del llibre?
7. Els poemes que composen el recull són anomenats idil·lis. Què són els idil·lis?
8. Feu un llistat dels fruits que surten al llibre i especifiqueu, al costat del nom de cada fruit, l’època vital dels personatges amb què el relaciona Carner.
9. En els versos d’aquest recull de poemes, hi apareixen personatges del món clàssic. A través de la seua descripció, o de l’explicació de les seues accions, el poeta presenta unes determinades característiques dels diversos cicles de la vida. Digueu les característiques atribuïbles a cadascun d'ells.


LA GRAN PREGUNTA

De la següent llista d'adjectius, trieu-ne tres que defineixin la descripció del món feta per Josep Carner en aquest poemari: realista, artificiosa, rigorosa, arbitrària, palpable, idealista, classicitzant, modernista.


AVALUACIÓ

Els criteris d'avaluació d'aquesta cacera són ben simples: en funció de la quantitat i qualitat dels encerts de les respostes.

 


This page was created by Carles Vega using Web Poster Wizard.